Zdravý banánový chlebík bez váženia

Ak zvyknete mať na vianočnom stole sladké pečivo a chcete sa vyhnúť klasickému kysnutému cestu, vyskúšajte tento rýchly banánový chlebík. Chutí výborne, banány mu dodajú dostatok sladkosti a vy si môžete zamaškrtiť o niečo zdravšie.

zdravy-bananovy-chlebik

Predhrejte si rúru na 165 stupňov.  Vo veľkej miske zmiešajte pomocou metličky kokosový olej a med. Keď sa ingrediencie spoja, primiešajte popučené banány a mlieko. Pridajte sódu, vanilku, škoricu a opäť premiešajte metličkou. Nakoniec pridajte celozrnnú múku a voliteľné prísady.

Cesto vylejte do hlbšej formy ( napr. forma na srnčí chrbát). Pečte 55 – 60 minút.

Ingrediencie:

  • 1/3 šálky rozpusteného kokosového oleja
  • ½ šálky medu
  • 2 vajíčka
  • 1 šálka prezretých banánov ( cca 2,5 banánu, podľa veľkosti)
  • ¼ šálky nízkotučného mlieka
  • 1 lyžička potravinovej sódy
  • ½ lyžičky škorice
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1 a 3/4 šálky celozrnnej múky

Voliteľné prísady:

  • Nasekané vlašské oriešky, mandle