Vianočné čokoládovo – čučoriedkové truffle

Vyskúšajte tieto výrobné čokoládové guľôčky bez pridaného cukru. Jednoduché, rýchle a len z 3 ingrediencií! Z uvedeného množstva ingrediencií vytvoríte 24 guľôčok do malých cukrárenských košíkov.

Ingrediencie

  • ½ pohára kvalitnej čokolády s vysokým obsahom kakaa
  • ¼ gréckeho jogurtu s čučoriedkovou príchuťou
  • 3 polievkové lyžice kakaa (nie granka)

Postup

Rozpusťte čokoládu v mikrovlnnej rúre. Pozor! Nenastavujte príliš dlhý interval, inak by čokoláda mohla „zhorieť“. Nastavte krátke intervaly ( napr. 10 sekúnd) a po skončení každého intervalu čokoládu premiešajte, pokým sa úplne nerozpustí.

Nechajte čokoládu vychladnúť po dobu 5 minút. Do rozpustenej vychladnutej čokolády jemne zamiešajte jogurt. Zmes nechajte zachladnúť v chladničke  na cca 20 – 25 minút, alebo do momentu, kým je čokoláda ešte stále tvarovateľná.

Pripravte si misku do ktorej nasypete kakao a papier na pečenie. Vyberte zmes z chladničky, tvarujte malé guľôčky, ktoré potom pomocou čajovej lyžičky „vyváľate“ v kakau. Guľôčky poukladajte do košíčkov. Takto pripravené truffle nechajte v chladničke, vyberte až keď budete servírovať dezert.