Zapečený karfiol s bylinkovou omeletou

Výborná omeleta vhodná aj pre vegetariánov. Omelety môžeme dochutiť bylinkami podľa Vašej chuti. Napríklad – bazalkou, majoránkou, pažítkou, petržlenovou vňaťou, tymiánom, žeruchou, rozmarínom, medvedím cesnakom, estragónom, muškátovým orechom. Kto má rád pikantné, môže na dochutenie použiť pikantnú horčicu.

karfiol-byl-omelet

Ingrediencie:

  • 200 g čerstvého karfiolu
  • bylinková omeleta MDieta
  • muškátový orech,
  • soľ

Karfiol si uvaríme v pare cca 10 minút. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku olivovým olejom. Omeletu zamiešame podľa návodu, dochutíme soľou a muškátovým orechom. Karfiol dáme do zapekacej misky a zalejeme omeletou. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 180°C na 18 minút.