Domov | Články o chudnutí | Ako si dopriať zmrzlinu aj počas diéty? + tipy na jednoduché recepty

Výživový poradca

Image CAPTCHA

Ako si dopriať zmrzlinu aj počas diéty? + tipy na jednoduché recepty

jún 19 / 2019

Neviete si predstaviť leto bez chutnej mrazenej pochúťky? Pripravte si ju doma bez zbytočného cukru navyše. Hravo to zvládnete bez akéhokoľvek stroja, postačí vám obyčajný kuchynský mixér.

3 jednoduché princípy nízkosacharidovej zmrzliny

  1. Používajte ovocie a prísady s nízkym obsahom cukru – popri ketogénnej diéte sú najvhodnejším ovocím jahody, černice či maliny. Ak ste v štádiu diéty, keď je každý gram sacharidu navyše neprijateľný, vyhýbajte sa banánom, čerešniam či mangu. O obsahu sacharidov v ovocí si môžete prečítať tu.
  2. Nepridávajte cukor navyše – osviežujúca zmrzlina nemusí byť zbytočne sladká, ovocie, z ktorého ju vyrobíte bude stačiť. Ak už predsa len musíte sladiť, použite stéviu alebo naše Sweetlift prírodné sladidlo.
  3. Nebojte sa plnotučných mliečnych výrobkov  - tuky vašej postave škodia oveľa menej ako sacharidy. Do zmrzliny preto pokojne použite plnotučnú verziu smotany či tvarohu. S nízkotučnou by sa vám navyše mohlo stať, že nedôjde k potrebnému stuhnutiu hmoty.

Najjednoduchšia: Jahodová (malinová) zmrzlina

Ingrediencie: 4 lyžice smotany na šľahanie, ½ lyžičky vanilkovej esencie, štipku soli, 190 g mrazených jahôd alebo malín

Všetky ingrediencie zmiešajte v mixéri na vysokých otáčkach, kým nevznikne krémová hmota. Pred podávaním nechajte hodinu odležať v mrazničke. Ozdobiť ju môžete kokosovými hoblinkami alebo na jemno nasekanými vlašskými orieškami.

Najkrémovejšia: čokoládová zmrzlina z arašidového masla

Ingrediencie: 400 ml kokosového mlieka, 130g arašidového masla, 70 g kokosového oleja (vážené v tuhom stave, potom rozpustiť), 20 g kakaového prášku, štipka soli, stévia podľa chuti.

Všetky ingrediencie zmiešajte v mixéri na vysokých otáčkach, kým nevznikne krémová hmota. Vložte do mrazničky na 30 minút, zakryte potravinovou fóliou,  potom zamiešajte. Nechajte odležať ďalšiu polhodinu a postup ešte raz zopakujte. Zmrzlina je najlepšia ak ju necháte odležať aspoň 2 – 3 hodiny.

Najrýchlejšia s najmenším obsahom cukru: čokoládová zmrzlina MDieta

Ingrediencie: zmes na prípravu čokoládovej zmrzliny MDieta

K 40 g prášku pridajte 75 ml vody a pomocou šejkra (metličky, mixéra) rozmiešajte až do vzniku homogénnej zmesi. Pripravenú zmes ochladťe v mrazničke pri -18°C po dobu 4hod. Pre lahodnú krémovú textúru, nechajte stáť pri izbovej teplote najmenej 15 minút pred podávaním.

Klasická voľba: tvarohová domáca zmrzlina

Ingrediencie:3dl mlieka, 1,5dl smotany na šľahanie, 250g tvarohu, stévia podľa chuti

Mlieko spolu so smotanou a sladidlom necháme zovrieť a následne vychladnúť. Do zmesi primiešame jemný tvaroh, vložíme do mrazničky a premiešame 2 x po pol hodine. Zmrzlina je najlepšia ak ju necháte odležať aspoň 2 – 3 hodiny.

 

Zdieľaj:

Najpredávanejšie produkty

o produkte
o produkte
o produkte
 

Poštovné zdarma nad 66 €

V prípade objednávky nad 66 € neplatíte žiadne poštovné. Tovar vám doručíme kamkoľvek, v akomkoľvek množstve.

 

Online podpora

Sme tu pre vás aby sme vám poradili, každý pracovný deň od 8:00 do 16:00! Neváhajte nás kontaktovať!

 

Bezpečné platby

Platba prostredníctvom nášho eshopu je zabezpečená a vaše údaje sú chránené.

 

Doručenie najneskôr do 3 dní

Pri objednávke produktov garantujeme doručenie do troch pracovných dní od zadania objednávky!