Ľahký kurací šalát, ktorý vám výborne pochutí počas letných horúčav ale aj v chladnejších mesiacoch.
Ingrediencie:
- kuracie prsia (100 g)
- žltá alebo maslová tekvica ( 50 g)
- špenátové listy
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
- cesnakový prášok
Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do zapekacej misy alebo na plech, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Tekvicu pečieme vo vyhriatej rúre na cca 220 stupňoch 30 - 40 minút.
Kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme cesnakovým práškom. Grilovaciu panvicu potrieme olivovým olejom a kuracie prsia orestujeme.
Opečenú tekvicu a mäsko zmiešame so špenátom, prípadne dosolíme podľa chuti.