Kurací šalát s pečenou tekvicou

Ľahký kurací šalát, ktorý vám výborne pochutí počas letných horúčav ale aj v chladnejších mesiacoch.

tekvicovo-kuraci-salat

Ingrediencie:

  • kuracie prsia (100 g)
  • žltá alebo maslová tekvica ( 50 g)
  • špenátové listy
  • olivový olej
  • soľ
  • čierne korenie
  • cesnakový prášok

Tekvicu ošúpeme, odstránime semienka a nakrájame na menšie kúsky. Vložíme do zapekacej misy alebo na plech, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Tekvicu pečieme vo vyhriatej rúre na cca 220 stupňoch 30 - 40 minút.

Kuracie prsia nakrájame na rezance, osolíme, okoreníme a posypeme cesnakovým práškom. Grilovaciu panvicu potrieme olivovým olejom a kuracie prsia orestujeme.

Opečenú tekvicu a mäsko zmiešame so špenátom, prípadne dosolíme podľa chuti.