Zapekané čakankové puky

Ľahký a chutný pokrm z čakanky vhodný od 1. fázy bielkovinovej diéty.

zapekane-cakankove-puky

Ingrediencie:

  • 4 ks čakanky
  • Bylinková alebo hubová omeleta MDieta
  • Muškátový oriešok
  • 2ks vajčené bielka
  • Ľadový šalát
  • Šalát poľníček
  • Soľ
  • Korenie
  • Olivový olej

Čakankové puky umyjeme a krátko podusíme v pare. Zapekaciu misu potrieme olivovým olejom a do misy striedavo ukladáme puky (vrcholy z ľava a sprava). Podľa návodu si v šejkri pripravíme bylinkovú alebo hubovú omeletu, vzniknutou zmesou zalejeme puky a postrúhame muškátovým orieškom. Vrch môžeme zapiecť rozšľahanými vaječnými bielkami.

K pukom ako prílohu podávame zeleninový šalát, ktorý si pripravíme z ľadového šalátu a poľníčka. Šalát osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.