Špargľu dôkladne očistíme tak, aby neobsahovala stvrdnuté časti. Očistenú špargľu povaríme vo vriacej vode (podľa videonávodu). Zmes na prípravu proteínovécho chlebíka rozmiešame s potrebným množstvom vody v šejkri alebo metličkou, osolíme a posypeme cesnakovým práškom. Pažítku a hrubšie časti špargle pokrájame a zmiešame so zmesou. Plech potrieme olivovým olejom a vytvarujeme malé chlebíky. Na vrch poukladáme hlavičky šparglí, ktoré obalíme v alobale aby nám pri pečení nezhoreli. Chlebíky vložíme do predhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme cca 20 minút.
Chlebík si takto môžete pripraviť na rôzne spôsoby s obmenou ingrediencií. Miesto špargle použite kapustu, fenikel, špenát, pór, huby, tekvicu alebo zeler.
Dobrú chuť :)