Plnené šampiňóny portobello

Poznáte šampiňóny portobello? Títo veľkí bratia klasických šampiňónov sú vďaka svojim väčším klobúčikom výborné najmä pri receptoch s plnkou. Ak máte radi huby, určite si ich zamilujete.

38343002_xxl_res

Ingrediencie:

  • 4 ks šampiňónov portobello
  • pór
  • 250g cherry paradajok
  • 250 g čerstvého špenátu
  • 4 väčšie listy ľadového šalátu
  • Mozarella light
  • Soľ
  • Čierne korenie
  • Sušený rozmarín
  • Sušený cesnak
  • Olivový olej

Šampiňóny umyjeme, očistíme a odstránime z nich nožičky. Nožičky nevyhadzujeme – odložíme si ich do plnky. Hlavičky z vnútra jemne pokvapkáme olivovým olejom.

Plnka: Pór a cherry paradajky nakrájame na drobno, nožičky zo šampiňónov pokrájame na malé kúsky. Zmes spolu premiešame, osolíme, okoreníme, posypeme sušeným cesnakom a rozmarínom a dáme na panvicu s olivovým olejom, kde ju opekáme cca 6  minút. Pridáme listy ľadového šalátu potrhané na menšie kúsky a nakoniec špenát. Keď je zmes hotová, premiešame ju s na kúsky nakrájanou mozarellou a naplníme ňou hlavičky šampiňónov.

Naplnené huby položíme do olejom vytretej zapekacej misy a v predhriatej rúre pečieme 20 – 25 minút.