V miske rozmiešame ricottu s mandľovou múkou. Pridáme rozšľahané vajíčka, vanilkovú esenciu a sladidlo podľa chuti. Formičky na muffiny napĺňame zmesou do 3/4 objemu (cesto počas pečenia napuchne). Z cesta by nám malo vyjsť 10 - 12 muffiniek. Pečieme cca 30 minút na 200 stupňoch. V ovocnej variácii muffiniek môžeme cesto doplniť o ľubovoľné ovocie, odporúčame ovocie s nízkym obsahom cukrov - jahody, maliny, černice. Poliať ich môžete vysokopercentnou čokoládou rozpustenou s kokosovým olejom.

Nízkosacharidové riccotové muffiny
Výživový poradca
Tento recept pochádza z pôvodnej talianskej receptúry. Konzistencia muffiniek je veľmi príjemná - jej textúra pripomína niečo medzi pudingom a muffinovým cestom. Príprava je veľmi jednoduchá. Vhodné od 3. fázy bielkovinovej diéty.
- 250 g Ricotta
- 3 vajíčka
- 60g mandľovej múky
- Sladidlo sweetlift (podľa chuti)
- Lyžička vanilkovej esencie (voliteľné)
Nové ponuky
diétnych pokrmov,
zľavy, novinky od mdiety
Proteínové jedlá MDieta sú vhodné aj ako doplnok k bežnému stravovaniu. Sú vhodnou voľbou ak ste sa rozhodli v diéte pokračovať, ale aj vtedy, ak ste ju práve ukončili a máte záujem trvalo si udržať želanú telesnú hmotnosť.