Vynikajúca nátierka z lesných húb

Vynikajúca nátierka z lesných húb s minimálnym množstvom sacharidov. Natrite si ju na proteínový chlebík a zdravé raňajky či olovrant máte hotové.

Ingrediencie

  • Cca 500 g čerstvých húb ( najlepšie lesných, mimo sezóny môžete použiť zmes hlivy a šampiňónov, nátierka však nebude taká výrazná)
  • 150 g – 200 g tavený syr
  • Väčší pór
  • Olivový olej
  • Čerstvý cesnak
  • Soľ
  • Korenie
  • Proteínový chlieb MDieta

K receptu budete potrebovať mixér.

Postup

Pór nakrájame na menšie kúsky. Huby očistíme, nakrájame na drobno. Na rozpálenom oleji osmahneme pór a pridáme kúsky húb. Dusíme cca 8 minút, kým sa neodparí všetka prebytočná tekutina. Z pripravenej zmesi si odložíme trochu húb na ozdobu. Zmes necháme vychladnúť, rozmixujeme do hladka, okoreníme a osolíme podľa chuti. Pridáme syr a prelisovaný cesnak a spolu všetko premiešame.

Zmes natrieme na hotový proteínový chlebík, ozdobíme hubami a kúskami póru a podávame.